Fysiurgisk Massør uddannelsen

Fysiurgisk massage er en dybdemassage, der virker ved at gennemarbejde muskler og bindevæv og derved øge blodcirkulationen i kroppen. Den øgede blodgennemstrømning er bl.a. med til at give musklerne mere ilt og fjerne affaldsstoffer og væske fra musklerne.

Massage er godt for både krop og sind og kan være med til at lindre, behandle og forebygge lidelser i bevægeapparatet. At bestille en tid til massage er altid et udtryk for egen-omsorg, og det psykiske aspekt her i kan aldrig undervurderes.

I undervisningen vil du få en grundig gennemgang af alle relevante muskler og indlæringen vil foregå både teoretisk og praktisk, hvor musklernes udspring, hæfte, funktion og egenskaber bliver gennemgået. Som elev skal man både massere på hinanden og have betalende kunder, da dette giver en god læring.

Bliv RAB - Registeret Alternativ Behandler

Viborg Helsepraktik har R.A.B.-Godkendte behandlere.

Som uddannet Fysiurgisk Massør kan du også blive R.A.B.-Godkendt.

Uddannelsen til Fysiurgisk Massør opfylder kravene for R.A.B.-Godkendelse.

Massage - Terapeutisk massør eller fysiurgisk massør?
Tag uddannelsen til Fysiurgisk massør i Viborg
Bliv uddannet fysiurgisk massør hos Viborg Helsepraktik

Massør uddannelsen indeholder 150 lektioner fordelt på massageteknikker, anatomi, fysiologi, sygdomslære, skadeslære og klinikdrift. Der er ingen særlige optagelseskrav. Al undervisning tager udgangspunkt i, at alle skal have den nye viden helt fra bunden. Den anatomiske undervisning tager udgangspunkt i “Atlas over bevægeapparatet” af Michell Lui Kowal og Louise Pil Mørch.

Ønsker du at modtage en gældende studieplan for uddannelsen til Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør, så kontakt venligst skolen nederest på siden.

RAB-godkendelse
Uddannelsen kan kombineres med for eksempel uddannelsen til Terapeutisk Massør og modulerne i anatomi, fysiologi og sygdomslære samt psykologi for at opfylde Sundhedsstyrelsens krav til godkendelse som ”Anden Alternativ Behandler” samt Told og Skats regler for momsfritagelse.

Opstart på Fysiurgisk Massør uddannelsen:
Torsdag d. 26. august 2021: Fuldt hold – Tilmelding lukket.
Torsdag d. 27. januar 2022: Tilmelding åben.

Varighed:
Fysiurgisk Massør uddannelsen er på 150 lektioner og forløber over 5 måneder.
Massage uddannelsen er tilrettelagt med undervisning hver torsdag aften samt et par weekender – se studieplanen for de nøjagtige datoer. Det vil derfor være muligt samtidig at passe et job eller stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
Uddannelsen til massør afsluttes med en skriftlig, en praktisk og en lægeeksamineret mundtlig eksamen.

Bøger:
“Atlas over bevægeapparatet” af Michell Lui Kowal og Louise Pil Mørch

Støttefag:
Hvis du ønsker at få større viden indenfor nogle sundhedsfaglige områder eller ønsker at blive RAB-godkendt (Registreret Alternativ Behandler), er det muligt at tage nogle forskellige støttefag som fx anatomi, fysiologi og sygdomslære, som også kan tages her på skolen.

 • Læs mere om at blive RAB-godkendt her.
 • Undervisning i anatomi, fysiologi og sygdomslære kan tages her på skolen – se mere her
 • Herudover skal du tage et kursus i livreddende førstehjælp med hjertestarter – kurset kan tages her på skolen – se mere her

Fravær:
Der er mødepligt til undervisningen, og fraværet må ikke overstige 10%. Ved fravær udover 10% kan der dog i særlige tilfælde indgås aftale om forlængelse af uddannelsen med skolen.

Mulighed for tilskud:
Hvis du er ledig, på kontanthjælp, sygemeldt i længere tid, på vej i revalidering eller lignende, så kan du muligvis søge tilskud til Fysiurgisk massør uddannelsen:
Du skal kontakte din hjemkommune, dit Jobcenter eller din A-kasse for at høre om du har denne mulighed. Det er din aktør, udfra gældende regler, der vurderer og beslutter dette.

Sammen med din tilmelding, skal du betale startgebyr på uddannelsen, for at sikre dig at pladsen er din.
Når dit startgebyr er registreret i vores bank, får du tilsendt en uddannelseskontrakt med betalingsaftalen.

Lægeeksamineret Fysiurgisk massør uddannelse: 17.800 kr.
Startgebyr på 6.800 kr. betales ved tilmelding, og resten skal betales i 2 rater á 5.500 kr. eller efter aftale.

Efter endt uddannelse er du klar til at starte som selvstændig eller som ansat i en igangværende klinik.

Re-eksamen
Det er muligt at gå til re-eksamen 2 gange i alle tre del-eksaminer. Tidspunktet for re-eksamen aftales individuelt, og der må påregnes ventetid.
Pris for re-eksamen:
Skriftlig: 1.250 kr.
Praktisk: 3.500 kr.
Lægeeksamineret mundtlig: 4.800 kr.

Her finder du tilmeldingsblanketten til uddannelsen til fysiurgisk massør. Tilmeldingsblanketten udskrives, udfyldes og sendes til Viborg Helsepraktik, Toldboden 1, 4. sal B, 8800 Viborg.

Hent tilmeldingsblanketten her: Tilmeldingsblanket

Hør mere om fysiurgisk massør uddannelsen

Ønsker du yderligere informationer angående fysiurgisk massør uddannelsen, er du velkommen til at benytte nedestående formular.

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Telefonnummer (skal udfyldes)

  Din besked