Terapeutisk massør uddannelse

Hos Viborg Helsepraktik udbydes 2 bæredygtige uddannelser til Terapeutisk Massør. Der undervises på et højt fagligt niveau i de relevante områder om kroppens knogler og musklernes anatomi, fysiologi og sydgomslære samt massageteknikker, som du har brug for som kompetent terapeutisk massør. Underviserne er uddannet fysioterapeut, sygeplejerske, fysiurgisk massør, terapeutisk massør og psykoterapeut.

Terapeutisk massage adskiller sig fra almindelig massage, da den gives af særligt uddannede personer med kendskab til kroppens og psykens sammenspil koblet sammen med anatomi og fysiologi. Ved massagen opnår man at ømme muskler bliver mindre ømfindige, at træthed bliver til energi, at smerterne kan forsvinde, samt at psyken afhjælpes til afslapning.

Terapeutisk Massør uddannelse kan tages på 2 forskellige måder:

Terapeutisk Wellness Massør – 100 lektioner med udgangspunkt i at du skal lære massage og massageteknikker, samt anatomi og fysiologi fra bunden.
Terapeutisk Massør uddannelsen kan være for dig, der arbejder som pædago, på en behandlingsinstiuation, arbejder i psykiatrien, har med børn-unge-voksne at gøre, som er socialt og mentalt udfordret.
Du behøver ikke at have viden om kroppen, anatomi og massage i forvejen.

Terapeutisk Massør (Merit) –
80 lektioner med udgangspunkt i at du har en uddannelse som massør og dermed har kendskab til massagegreb og massage teknikker samt anatomi og fysiologi.
Måske har du et ønske om at blive RAB-godkendt massør, hvorfor denne massør uddannelse kan afdække behov for flere timer til godkendelsen. Der undervises derfor kun i meget begrænset omfang i anatomi og fysiologi, men der eksamineret i emnerne.

Terapeutisk massage formidler følelser som omsorg, medfølelse og bekræftelse. Den fungerer som et psykologisk/pædagogisk redskab, der giver modtageren mental og fysisk velvære, afspændthed, tryghed og nærvær.

Terapeutisk massage uddannelsen giver kompetencer til at starte som selvstændig Terapeutisk Massør umiddelbart efter den afsluttende eksamen, både hvis du vælger Terapeutisk Wellness Massør eller Terapeutisk Massør (Merit).

Der er mange forskellige former for massage, og terapeutisk massage er en ældgammel behandlingsmetode, der kan spores hele 5000 år tilbage til Kina. Alt efter hvilket temperament man har, finder man ud af, hvad man har det bedst med, og hvad man skal bruge det til.

Huden er vores største sanseorgan og følesansen er sammen med hørelsen den sans, som er længst intakt i livets sidste fase. Med den stigende interesse for alternative behandlingsformer er vi begyndt at genopdage betydningen af terapeutiske berøringer og den særlige rolle, som terapeutisk massage kan spille i behandlingen af mange medicinske sygdomme.

Bliv RAB - Registeret Alternativ Behandler

Viborg Helsepraktik har RAB-godkendte behandlere.

Som uddannet Terapeutisk Massør kan du også blive RAB-godkendt.

Uddannelsen til Terapeutisk opfylder kravene for RAB-godkendelse.

Terapeutisk massoer uddannelse i Viborg på Viborg Helsepraktik
Bliv terapeutisk massør på Viborg Helsepraktik skole
Lær at give wellness massage og terapeutisk massage

Terapeutisk Wellness Massør
Uddannelsen indeholder 100 lektioner fordelt på massageteknikker, anatomi, fysiologi, sygdomslære, psykosomatik, psykologi og afspænding. Der er ingen særlige optagelseskrav. Al undervisning tager udgangspunkt i, at alle skal have den nye viden helt fra bunden.
Du vil lære de grundlæggende værktøjer indenfor kommunikation, selvværd og selvtillid, sammenspillet mellem kroppen og psyken, og få uddybende viden om de livskriser, som kunder kan komme med ud over fysiske / kropslige problemer.

Terapeutisk Massør (Merit)
Uddannelsen indeholder 80 lektioner og er for dig, som har en massage uddannelse i forvejen. Det kan være en massør uddannelse, hvor du har lært at behandle i dybden men mangler den del, der handler om wellness massage, kropslig- og mental afspænding, det psykosomatiske sammenspil og kroppens psykologiske sammenspil med psyken.
Du vil få værktøjer indenfor psykologiens verden både sammenspillet mellem kroppen og psyken, undervisning i kommunikation, selvværd og selvtillid. Efter end