Lægeeksamineret fodplejer uddannelse

Uddannelsesprisen betales i rater efter aftale

Hos Viborg Helsepraktik kan du tage uddannelsen til lægeeksamineret fodplejer. Fodplejer uddannelsen er sammensat som en bæredygtig fodplejer uddannelse, hvor undervisningen er på et højt fagligt niveau.

Du vil på uddannelsen til fodplejer opnå kompetencer, der efter endt uddannelse gør dig i stand til at arbejde som selvstændig lægeeksamineret fodplejer eller som ansat i en allerede eksisterende klinik, med endog meget plejekrævende fødder. Du vil på uddannelsen lære hvordan du plejer og behandler dine kunders fødder, så fødderne kan klare hverdagens mange belastninger.

Tag en uddannelse til fodplejer, og giv dine kunder en ultimativ følelse af velvære

Drømmer du om at hjælpe andre med at få sunde og velplejede fødder? Så er en uddannelse til fodplejer sikkert lige noget for dig. Med en fodplejer uddannelse kan du give dine kunder mere end bare en eksklusiv følelse af velvære. Du giver dine kunder sunde og velplejede fødder, som skal hjælpe dem med at bære deres krop gennem hele livet.

Ved at behandle dine kunders fødder med nænsomhed, faglighed og ekspertise, vil du hjælpe dine kunder med at undgå smerter fra fodlidelser og fodproblemer. Kort sagt, vil dine kunder opnå den ultimative følelse af velvære, efter at være blevet behandlet af en professionel uddannet fodplejer.

Uddannelsen koster:

Fodplejer uddannelsen med støttefag
Uddannelsesvarighed: 18 måneder
Startgebyr:
26.800 kr.
+ 14 rater á 3.350 kr.
I alt: 73.700 kr.

Fodplejer uddannelsen uden støttefag
Uddannelsesvarighed: 12 måneder
Startgebyr:
20.000 kr.
+ 10 rater á 3.490 kr.
I alt: 54.900 kr.

Løbende optag på fodplejer uddannelsen.
Kontakt skolen for at høre hvilke hold der har ledige plader.

Støttefagene er anatomi, fysiologi, sygdomslære og psykologi.

Uddannelsesprisen kan betales i rater efter aftale.

Du skal vælge at blive uddannet til fodplejer, hvis:

  • Du ser muligheder i at kunne arbejde som selvstændig fodplejer i egen klinik.

  • Du ønsker at have en sundhedsfaglig uddannelse som fodplejer, som giver dig kompetencer til selvstændigt at vurderer og behandle forskellige fodproblemer og fodlidelser.

  • Du drømmer om at gøre en forskel for dine kunder ved at behandle og pleje deres fødder.

  • Du har lyst til at blive fodplejer som ansat i en allerede eksisterende klinik.

Med en uddannelse til fodplejer, vil du professionelt hjælpe dine kunder med fodproblemer

Som lægeeksamineret fodplejer, lærer du at pleje og behandle dine kunders fødder. Det er betydningsfuldt med sunde, velplejede og velbehandlede fødder, da fødderne skal bære kroppen hele livet igennem. Hvis du får fodproblemer, kan det resultere i en forkert holdning i kroppen. Det kan være grundlag for andre lidelser, som problemer med ankler, knæ, hofter, bækken og ryg.

Som uddannet fodplejer kan du afhjælpe dine kunder mod disse fodproblemer og fodlidelser, ved at pleje og behandle dine kunders fødder. Du kan også behandle diabetes kunder i risikogruppe 1 og 2, samt vejlede og rådgive dine kunder omkring foddeformiteter. På den måde kan du hjælpe dine kunder med at opnå bedre fysisk velvære, og have sunde fødder gennem hele livet.

Sådan arbejder en uddannet fodplejer

Som uddannet fodplejer starter du altid dine behandlinger med at give din kunde et behageligt fodskyl. Her får du blødgjort negle og eventuelle hårhudsdannelser, som du efterfølgende fjerner. Du undersøger fødderne for deformiteter samt fod- og neglesygdomme. Du klipper, filer og renser negle og neglebånd. Du vejleder samtidig dine kunder om optimalt aflastning, fodtøj og daglig fodpleje, hvor du tager udgangspunkt i kundens behov og problemstilling.

Hvem er dine kunder

Fodpleje henvender sig til alle, lige fra de kunder som ønsker ultimativt velvære og forkælelse af deres fødder, til ældre kunder som har svært ved selv at varetage den almindelige fodpleje, og så til de kunder som har meget plejekrævende fødder, med fodproblemer og fodlidelser. Fodplejen vil først og fremmest være behandlingsrelateret, men indeholder også en stor kosmetisk del. Kunderne får derfor fuldt udbytte af fodbehandlingen, og forlader klinikken m