Fysiurgisk massør uddannelsen

Fysiurgisk massage er en dybdemassage, der virker ved at gennemarbejde muskler og bindevæv og derved øge blodcirkulationen i kroppen. Den øgede blodgennemstrømning er bl.a. med til at give musklerne mere ilt og fjerne affaldsstoffer og væske fra musklerne.

Massage er godt for både krop og sind og kan være med til at lindre, behandle og forebygge lidelser i bevægeapparatet. At bestille en tid til massage er altid et udtryk for egen-omsorg, og det psykiske aspekt her i kan aldrig undervurderes.

I undervisningen vil du få en grundig gennemgang af alle relevante muskler og indlæringen vil foregå både teoretisk og praktisk, hvor musklernes udspring, hæfte, funktion og egenskaber bliver gennemgået. Som elev skal man både massere på hinanden og have betalende kunder, da dette giver en god læring.

Bliv RAB - Registeret Alternativ Behandler

Viborg Helsepraktik har RAB-godkendte behandlere.

Som uddannet Fysiurgisk Massør kan du også blive RAB-godkendt.

Uddannelsen til Fysiurgisk Massør opfylder kravene for RAB-godkendelse.

Massage - Terapeutisk massør eller fysiurgisk massør?
Tag uddannelsen til Fysiurgisk massør i Viborg
Bliv uddannet fysiurgisk massør hos Viborg Helsepraktik

Uddannelsen indeholder 150 lektioner fordelt på massageteknikker, anatomi, fysiologi, sygdomslære, skadeslære og klinikdrift. Der er ingen særlige optagelseskrav. Al undervisning tager udgangspunkt i, at alle skal have den nye viden helt fra bunden. Den anatomiske undervisning tager udgangspunkt i Netters Anatomiske Atlas.

Ønsker du at modtage en gældende studieplan for uddannelsen til Lægeeksamineret Fysiurgisk massør, så kontakt venligst skolen nederest på siden.

RAB-godkendelse
Uddannelsen kan kombineres med for eksempel uddannelsen til Terapeutisk Massør og modulerne i anatomi, fysiologi og sygdomslære samt psykologi for at opfylde Sundhedsstyrelsens krav til godkendelse som ”Anden Alternativ Behandler” samt Told og Skats regler for momsfritagelse.

Opstart af nye hold
23. januar 2020 – Hold startet.
20. august 2020 – Tilmelding åben

Varighed
Uddannelsen tager ca. 5 måneder (150 lektioner)
Uddannelsen er tilrettelagt med undervisning hver torsdag aften samt et par weekender – se studieplanen for de nøjagtige datoer. Det vil derfor være muligt samtidig at passe et job eller stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
Uddannelsen afsluttes med en skriftlig, en praktisk og en lægeeksamineret mundtlig eksamen.

Bøger
“Atlas over bevægeapparatet” af Michell Lui Kowal og Louise Pil Mørch

Støttefag
Hvis du ønsker at få større viden indenfor nogle sundhedsfaglige områder eller ønsker at blive RAB-godkendt (Registreret Alternativ Behandler), er det muligt at tage nogle forskellige støttefag som fx anatomi, fysiologi og sygdomslære, som også kan tages her på skolen.

  • Læs mere om at blive RAB-godkendt her.
  • Undervisning i anatomi, fysiologi og sygdomslære kan tages her på skolen – se mere her
  • Herudover skal du tage et kursus i livreddende førstehjælp med hjertestarter – kurset kan tages her på skolen – se mere her

Fravær
Der er mødepligt til undervisningen, og fraværet må ikke overstige 10%. Ved fravær udover 10% kan der dog i særlige tilfælde indgås aftale om forlængelse af uddannelsen med skolen.

Mulighed for tilskud
Hvis du er ledig, på kontakthjælp, sygemeldt i længere tid, på vej i revalidering eller lignende, så kan du muligvis søge tilskud til Fysiurgisk massør uddannelsen:
Du skal kontakte din hjemkommune, dit Jobcenter eller din A-kasse for at høre om du har denne mulighed. Det er din aktør, udfra gældende regler, der vurderer og beslutter dette.

Sammen