Zoneterapi uddannelsen

”Fremtidens læge vil ikke ordinere medicin,
men vil gøre sine patienter interesseret i at pleje legemet,
kost og årsag til og forebyggelse af sygdom”

– Citat af Thomas A. Edison, amerikansk opfinder.

Netop at kunne se og forstå det hele menneske, vil danne grundfundamentet for en spændende uddannelse til zoneterapeut på Viborg Helsepraktik Skole.

Hvad er zoneterapi

Zoneterapi er en gammel behandlingsform, som har været anvendt i tusinder af år bl.a. i Østen. I Danmark opfattes zoneterapi af mange som en nyere behandlingsform, da den først for alvor slog sig fast i begyndelsen er 1970´erne. Zoneterapien er blevet en mere accepteret behandlingsform på grund af mange positive resultater. Disse resultater er ikke videnskabeligt dokumenteret, men videregivet fra mund til mund af mennesker, der på egen krop har oplevet zoneterapiens positive effekt. En Zoneterapi uddannelse er specielt relevant, da zoneterapi er den mest søgte alternative behandlingsform, og i dag er det en anerkendt komplementær behandlingsform til det mere etablerede og traditionelle naturvidenskabelige/medicinske behandlingssystem.

Zoneterapi er kort fortalt en behandlingsmetode, hvor man med trykpåvirkninger ét sted på kroppen søger at forbedre funktionen et andet sted. Grundlæggende er udgangspunktet for fod-zoneterapi, at fødderne ses som et mikrosystem, hvor hver fodzone anses for at svare til et bestemt organ eller væv i kroppen, og ved at påvirke zonen med en særlig fingertrykteknik opnås en effekt i det belastede område (makrosystemet). Altså kan fødderne forstås som et “billede” af kroppen – der eksempelvis kan sammenlignes med et ”landkort” af organer, muskler, knogler og væv.

Anatomisk kan føddernes spejlbillede af kroppen forklares således, at hoved- og halszonerne befinder sig på tæerne, overkroppen på den øverste del af fødderne, bughulen på den midterste del og bækkenet/underkroppen på hæl- og ankelområdet.

Følelser af enhver art kan forstyrre kroppens balance. Ligeledes påvirkes vi dagligt af bl.a. kost (varieret, ensformig, kød, grøntsager og fedtstoffer), arbejde (stress, stillesiddende, fysisk krævende og indeklima), vaner (kaffe, rygning, slik/sukker og alkohol), søvnmønstre (for lidt, for meget, forstyrret, nat-tankemylder), familieforhold (stress, selvværd, bekymringer, angst og travlhed), kriser (dødsfald, skilsmisse, livstruende sygdom, fyring og arbejdsløshed) og boligforhold (indeklima, hormonforstyrrende materialer og miljø). Zoneterapibehandling på-/og under fødderne vil på en blid måde være med til at harmonisere alle vores indre blokeringer, systemer og energistrømme.

Kroppen vil altid søge at opnå homøostase (balance – indre ligevægt), og dens selvhelbredende kræfter påvirkes via et fint netværk af nervetråde – derfor er fødderne så vigtige.
Her ender nemlig mange nerveforbindelser, og derfor er vi særlig sensitive for påvirkning netop på dette sted. Dette kan være forklaringen på, hvorfor zoneterapi kan hjælpe så mange mennesker, når først symptomerne har gjort sit indtog, men også forebyggende.

Brancheforening ZCT - Zoneconnection Terapeutforening

Viborg Helsepraktik er skolegodkendt af ZCT.dk – ZoneConnection Terapeutforening.

ZCT arbejder for et højt fagligt uddannelsesniveau og varetager krav til uddannelsesindholdet.

Du kan vælge Viborg Helsepraktik’s Zoneterapeut uddannelse med sikkerhed for kvalitet.

Bliv RAB - Registeret Alternativ Behandler

Viborg Helsepraktik har RAB-godkendte behandlere.

Som uddannet zoneterapeut kan du også blive RAB-godkendt.

Zoneterapeut uddannelsen opfylder kravene for RAB-godkendelse.

Tag Zoneterapi uddannelse i Viborg
Uddannelse til Zoneterapeut Viborg
Zoneterapeut uddannelse i Viborg