Fodbehandlinger udføres i stor stil på Viborg Helsepraktik, og en del tror at det kun er for kvinder…

”Det er også for mænd! ” siger Lægeeksamineret fodplejer Alice Kallesøe, der har udført fodpleje og fodbehandlinger gennem næsten 20 år.
På fodklinikken på Viborg Helsepraktik er der ansat 12 fodspecialister til at varetage kunder til velvære i fødder.
På fodplejeskolen går pt. 28 elever, som alle er under uddannelse til Lægeeksamineret fodplejere, og kun én af dem er mand.
”Det er nok mest et kvindefag, vi har kun haft få mænd under uddannelse til fodplejere, men de er til gengæld meget arrangeret i faget som helhed.”

Der er faktisk stor tilgang af mænd til fodbehandling og andre former for velvære, på vores klinik. En del mænd kommer fordi de har et specifikt problem med fødderne, for eksempel kan det være nedgroning af negle, smerter i fødderne på grund af revner i huden eller nedsunken forfod, som mange lider af. Alt sammen problemer, vi som fodspecialister kan gøre noget ved. ” oplyser Alice.

Fodpleje, er som i ordets betydning pleje af fødderne, hvilket er betydningsfuldt, da de skal bære hele kroppen livet igennem. Fodproblemer kan resultere i en forkert holdning op gennem kroppen og danne grundlaget for mange lidelser i ankler, knæ, hofter, bækken og ryg.

Med et jævnligt besøg hos en Lægeeksamineret Fodplejer, kan man helt undgå fodproblemer og derved have sunde fødder hele livet.

Fodpleje henvender sig til alle, også mænd! Og det er lige fra ældre klienter som har svært ved selv at varetage den almindelige fodbehandling, til de klienter som har fodproblemer og de klienter som blot ønsker velvære og forkælelse af fødderne.
Lægeeksaminerede Fodplejere varetager også behandlingen af diabetikere, da der kan være ekstra risiko forbundet ved traumer som tryk, revner, hårdhudsdannelser osv. Der ydes efter gældende kommunale regler offentligt tilskud til pensionister og andre med helbredskort.

Fodplejen vil først og fremmest være behandlingsrelateret, men indeholder også en stor kosmetisk del.
”Vores kunder får altid fuldt udbytte af fodbehandlingen og forlader klinikken med pæne og velsoignerede fødder, som giver en dejlig følelse af velvære i hele kroppen. 

Der er kommet fokus på sundhed og velvære og det starter ofte med en god jordforbindelse. ”Vores motto er: Smilet starter i dine fødder”, siger Alice Kallesøe.

Viborg Helsepraktik uddanner blandt andet Lægeeksaminerede fodplejere og skolen oplever en stor tilgang af elever fra hele landet. Fødderne skal vi gå rundt på hele livet, og de skal kunne holde til lidt af hvert.

Fodbehandling og fodpleje til mænd
Fodpleje til fødderne som bære os gennem livet.
Hos Viborg Helsepraktik er fodpleje for alle