Akupunktur uddannelsen – Fremtidens Akupunktør uddannelse

For at sikre et højt fagligt niveau inden for professionel akupunktur, prioriterer Viborg Helsepraktik at der arbejdes kontinuerligt med udvikling af akupunktur uddannelsen, så uddannelses niveauet forbliver højt.

Uddannelsen opfylder Skattestyrelsens krav til momsfritagelse som ”Anden egentlig sundhedspleje”, samt krav til RAB-godkendelse. Anatomi, fysiologi og sygdomslære er derfor obligatoriske fag, for at der kan opnås momsfritagelse på behandlinger.

Akupunktur uddannelsen tager 1½ år og er fordelt på teori og klinisk praksis.

Alle undervisere er uddannet akupunktører, zoneterapeuter, læge, sygeplejerske, fysioterapeut, psykoterapeut og kostvejleder. Alle har mange års erfaring som undervisere og behandlere i egne klinikker.

Akupunktur fra teori til praksis

Akupunktur er to ord sammensat fra latin. Acus betyder nål, og punktura betyder at stikke. For at kunne forstå og anvende akupunktur i praksis, er det nødvendigt med en teoretisk forståelse af området. På akupunktur uddannelsen får du derfor en grundig gennemgang af teorien bag akupunkturen.

En anden vigtig del af akupunktur uddannelsen er punktlæren, der blandt andet indeholder en præcis gennemgang af akupunkturpunkternes placering i forhold til anatomiske strukturer samt en grundig angivelse af stik- og behandlingsteknik.

Akupunktur er en alternativ behandlingsmetode fra Kina og andre dele af Fjernøsten, som bygger på anvendelsen af nåle, der stikkes ind i akupunkturpunkter. Princippet i akupunkturbehandlingen er, at akupunktøren indsætter tynde nåle i bestemte punkter på patientens hud for at forebygge eller behandle bestemte sygdomme.

Ifølge den traditionelle kinesiske forklaring, der er et par tusinde år gammel, siges akupunkturnålene at kunne genoprette kroppens normale energibalance, qi. Den traditionelle forklaring går ud på, at der findes 12 energibaner i kroppen – de såkaldte meridianer. I dag er der flere læger, der mener, at de 12 meridianer ikke er energibaner, men derimod de 12 kranienerver (cervikalnerver), der udspringer fra rygmarven og forsyner alle dele af kroppen via det autonome nervesystem.

Bliv RAB - Registeret Alternativ Behandler

Viborg Helsepraktik har RAB-godkendte behandlere.

Som uddannet Akupunktør kan du også blive RAB-godkendt.

Uddannelsen til Registeret Akupunktør opfylder kravene for RAB-godkendelse.

DanskeAkupunktoererlogo

Danske Akupunktører er en brancheorganisation for Akupunktører. Akupunktøruddannelsen opfylder alle krav for, at du efter endt uddannelse kan blive medlem af Danske Akupunktører som behandler.

Tag uddannelsen til RAB-godkendt Akupunktør i Viborg
Bliv Akupunktør i Viborg
Akupunktur uddannelsen udbydes hos Viborg Helsepraktik

Hos Viborg Helsepraktik kan du på 1½ år bl