Motion på egne præmisser og ikke et uoverkommelig projekt fra starten

Som mor til tvillinge piger på syv år og et job med lange arbejdsdage bliver sundhed et pragmatisk spørgsmål for skuespiller Mia Lyhne. Det skal føles godt for kroppen. De høje hæle er byttet ud med bløde GaitLine sko, og badning i den kolde sø på løberuten er udskudt på ubestemt tid.

Skuespiller Mia Lyhne på Dragør Havn fortæller;

”I hverdagen tænker jeg over at få rørt mig. Ikke fordi mit job kræver det, men fordi jeg kan mærke, at jeg får det bedre efterfølgende. Men motion skal være på mine egne præmisser. Det skal ikke være et uoverkommeligt projekt fra starten, når man også skal nå mange andre ting for at få hverdagen til at hænge sammen. Jeg har eksempelvis læst, at en løbetur ikke behøver at vare mere end 20 minutter, og det har jeg virkelig taget bogstaveligt. Så er det nemmere at overkomme, tage sig sammen og komme ud et par gange om ugen. Og så danser jeg i min stue, for det gør mig virkelig glad.”

I en periode havde Mia en fast løberute forbi en sø, som hun sprang i. Et program om vinterbadning i Sundhedsmagasinet på DR har dog gjort, at det er blevet en anelse sværere at springe i det kolde vand.

”Jeg var så stolt af, at jeg sprang i det iskolde vand. Men når det nu ikke er dokumenteret, at vinterbadning holder forkølelsen for døren eller gør mig mere sund, har jeg haft en anelse svært ved at tage mig sammen til at hoppe i søen, når det er koldt,” siger Mia.

Ondt i fødderne efter høje hæle – Slut efter gågang med Gaitline sko

Før i tiden var høje sko en fast del af Mias hverdagsoutfit, fordi hun som så mange andre drømte om et par ekstra centimeter i højden. Men med alderen har pragmatikken sneget sig ind, og forfængeligheden er trådt lidt i baggrunden.

”Jeg får ondt i fødderne, når jeg går i høje hæle. Derfor er de høje hæle byttet ud med GaitLine sko af den simple årsag, at de er rare at gå i. Jeg ville faktisk gerne gå i høje hæle, så jeg kunne se lidt højere ud, så løsningen må være, at GaitLine begynder at lave sko og sneakers med lidt mere højde på,” siger Mia og griner.

Da Mias tvillingepiger var yngre, var der mange tunge løft i hverdagen. Mias krop blev overbelastet af at have to små børn på armen mange gange dagligt, og pludselig fik hun store smerter i hælen, der gjorde det svært at gå.

Fodstilling uden GaitLine skoen

Fodstilling uden GaitLine skoen

”Jeg var bange for, at det var en hælsporer, men det var det heldigvis ikke. Jeg troede, at jeg skulle have grimme sundhedssko for at afhjælpe smerten, men jeg fik i stedet anbefalet GaitLine sko. Det har jeg ikke fortrudt, fordi de er virkelig gode for foden og kroppen og har nu været en fast del af mit skosortiment i en del år,” fortæller Mia Lyhne, der ikke længere er plaget af smerter i hælen.

Fodstilling med GaitLine sko

Fodstilling med GaitLine sko

”Når man spiller teater, kan det være hårdt for kroppen, fordi man ofte bevæger sig på en skrå scene. Det kan mærkes i knæene, ryggen og fødderne efter en hel dag med prøver eller en forestilling. Derfor er det vigtigt at holde småskavanker i skak, for dem har jeg ligesom alle andre kvinder i min alder,” siger Mia Lyhne.

Læs mere om GaitLine sko og hvad de kan gøre for netop dig