Konfirmanders ynde skal bevares

Vi kender det alle! Alle kan vi huske det! Vores store dag! Vores konfirmation! Dagen hvor vi indtrådte i ”De voksnes verden”

Lige i skrivende stund, ser jeg billeder af mig selv på min konfirmationsdag – en spinkel pige med alt for store briller – endda de sidste nye, der ihærdigt suger maven ind for ikke at virke for tyk på billedet, som den betalte fotograf tager.

Fotografen forsøger at få det bedste frem i mig ved at smile og sige både ”Appelsiiiin” og ”Cheese”….. Jeg ved ikke helt om det lykkedes. Jeg kan i hvert fald ikke helt kende mig selv og jeg ser meget forsagt ud.

Alice Kallesøe, der arbejder som psykoterapeut, har hos Viborg Helsepraktik ofte kontakt med unge mennesker, der ikke tror meget på deres eget værd. De har et alt for lavt selvværd og et meget dårligt selvbillede.

Vi skal passe på vores unge mennesker, og der skal være særlig opmærksomhed på dem til deres konfirmation. Alles øjne er rettet mod dem, og der tages billeder som gemmes mange år frem i tiden. De er sårbare i sindet, og er på vej ud i en verden der kræver dem med hud og hår.

Jeg vil gerne opfordre til, at vi skal lade dem være i det barnlige sind lige så længe de har brug for det. Det er vigtigt, at vi som forældre tør stå ved deres side, og endnu vigtigere er, at vi som forældre tør lade dem stå selv.

Konfirmanders eget spejlbillede

Vores kosmetologer, der underviser på kosmetolog uddannelsen på Viborg Helsepraktik skole, hvor der også undervises i Make-up lægning, siger:

Vi forsøger, at fortælle forældrene at de skal støtte deres unge piger i, at de lærer at bruge make-up. Mange unge piger bruger så meget make-up, at de ligner små voksne – alt for voksne kvinder og ikke piger på 12-14 år. De gemmer sig bag en maske, og det er ikke deres eget spejlbillede de ser, når de ser sig selv i et spejl.

Vi vil gerne medvirke til, at pigerne starter med at lægge en let og fin make-up på en måde så deres ynde bevares. De skal pyntes, så de fremtræder med det smukke i deres ansigter, og ikke overpyntes med en aften- eller gallamakeup. Det er vigtigt, at de kan kende sig selv i årene frem, når de ser billeder fra den store dag.”

Mange har lagt deres tur forbi Viborg Helsepraktik, hvor de unge piger køber en makeuplægning, og får undervisning i hvordan de til den store dag selv kan lægge make-up, så deres naturlige ynde bevares.

Se alle vores kosmetologi behandlinger
Konfirmander tilbydes teenage behandling hos Viborg Helsepraktik
Få skøn wellness hos Viborg Helsepraktik