Så er det blevet forår – Er dine fødder klar til det?

På Viborg Helsepraktik arbejdes der med fødder i massevis.

Nu kan vi ikke vente længere med at lukke vores fødder ud af de tykke, mørke og tunge vinterstøvler! Tæerne skal ud i det fri, de skal have lys og sol.

Benene gøres forårslækre, og kroppen trimmes! Pludselig ser vi også vinterens slid på fødder og negle, og vi mærker, at fodens stilling er en anden nu, hvor vi går i åbne sandaler og på bare fødder. Det kan være, at vi også mærker, at det gør ondt at komme ud af de støttende støvler.

Når fodens muskler og ledbånd hele vinteren har været pakket ind i tætte og faste sko, har fodens muskulatur arbejdet på en anden måde, end når vi går barfodet eller har sandaler på. Nogle muskler er blevet klemt en smule, ledbåndene arbejder anderledes og knoglernes indbyrdes stilling er ændret i vinterfodtøjet.

Hvis fodens muskler ikke er nødsaget til at arbejde for at opretholde den rette balance og spændingstilstand, så slapper de af. Det kan alt i alt give et ændret gangmønster med fejlbelastning til følge i både muskler og led – ikke kun i foden med også i knæ og hofte. Det skal vi nu have rettet op på, så vi kan gå hele sommeren igennem med dejlige sunde og smidige fødder uden smerte.

Styrk fodens muskler og ledbånd

På Viborg Helsepraktik er der dagligt mange lægeeksaminerede fodplejere og fodplejeelever, som ser fødder og hører beretninger fra kunderne, som minder om det ovenstående. Mange af disse kunder har simpelthen brug for at få både styrket og smidiggjort fodens muskler og ledbånd.

Mange af kunderne har desuden problemer med nedsunken forfod, som kan gøre så ondt, at man har lyst til lade være med at gå! Mange går fejlagtigt i den tro, at det eneste, man kan gøre for at hjælpe sig selv i denne tilstand, er at lægge indlægssåler i skoene. Det er IKKE RIGTIGT.

Fodtræning hver dag i 5 minutter

Fysioterapeut Charlotte Lind, som også er ansat på Viborg Helsepraktik, forklarer, at man kan komme rigtig langt ved at lave fodtræning hver dag i 5 minutter. Fodens muskler skal holdes i god form ligesom alle andre muskler i kroppen. Ellers bliver de dovne og slappe – og på sigt kommer det til at gøre ondt.

Charlotte Lind fremhæver, at det aldrig er for sent at starte træningen. De aller fleste vil kunne rette op på fodens dårlige tilstand og mindske de smerter, som er tilstede ved hvert eneste skridt. For andre, som endnu ikke har problemer, vil træningen være en nødvenlig forebyggelse!

Og lad os så lige slå fast: Dårlig fodmotorik og nedsunken forfod ses ikke i de lande, hvor befolkningen går barfodet en del af dagen. Så det er bare om at komme i gang!

Bestil tid til fodbehandling
Pleje af fødder hos Viborg Helsepraktik
Få friske forårs fødder i Viborg
Smilet starter i dine fødder